Paşa meze nedir?
İzmir ve Muğla ile özdeşleşmiş Paşa mezesi, çeşitli peynir çeşitleriyle hazırlanan bir mezedir. Soğuk olarak servis edilen bu yemek, et ve sebze yemekleriyle birlikte servis edilir. Yunan mutfağında da yer alan Paşa mezesi, besin değerleri açısından zengindir.
Girit mezesi’nde neler var?
‘ Girit Ezmesi MALZEMELER 120 gram Ezin beyaz peyniri 150 gram İzmir Tulum peyniri 100 gram lor peyniri 6 – 7 yaprak fesleğen yaprağı 2 yemek kaşığı pirinç fıstığı 2 – 3 yemek kaşığı zeytinyağı Arda’nın mutfağında neler var? Mevsimsel ürünler, ustadan lezzetler ve tabii ki Arda’nın detayları!13 Kas 2021
Ermeni mezesi nedir?
Topik, genellikle patates veya unla karıştırılmış nohut bazlı bir hamurdan yapılan, soğan, fındık ve kuş üzümü dolgusuyla sarılmış ve otlar ve baharatlarla tatlandırılmış bir Ermeni yemeğidir. Ayrıca, malzemelere dahil edilen tahin konuya farklı bir lezzet katar.
Fettah mezesi nasıl yapılır?
Bir karıştırma kabında Yunan yoğurdu, ezilmiş sarımsak, limon suyu, tahin ve tuzu karıştırın. Çıtır lavaşı geniş ve düz bir servis tabağına yayın. Üzerine patlıcan karışımını dökün. Zaman zaman yoğurt sosu gezdirin ve maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis edin.
Atatürk mezesi nasıl yapılır?
Kara baklaları bir gece suda bekletin, sonra ocağa koyun ve yumuşaması için 15 dakika pişirin. Kara baklaları bir gece önceden suda bekletmezseniz, 15 dakikada düdüklü tencerede pişirebilirsiniz. Pişmiş kara baklaları, zeytinyağını, sarımsağı, kimyonu, suyu ve limon suyunu mutfak robotuna koyup koyu bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Afiyet olsun.
Osmanlı Paşası nedir?
Paşa, Osmanlı İmparatorluğu’nda albaydan daha yüksek rütbeli yüksek memurlara ve askerlere verilen unvandır. Ayrıca, Osmanlı koruması altındaki Mısır’ın en üst düzey yöneticilerine Paşa unvanı verilirdi.
Alaçatı mezesi nedir?
Alaçatı’dan bilinen Atatürk mezesi, kara baklanın en lezzetli versiyonlarından biridir. Sofralarınıza farklı Ege esintileri katmak için tercih edebilirsiniz.
Ege mezesi nedir?
Arpa eriştelerini haşlayıp süzgeçten geçiriyoruz. Derin bir kaseye rendelenmiş sarımsak, haşlanmış arpa erişteleri, mısır, küp doğranmış salatalık turşusu, 1-2 dal ince kıyılmış dereotu ve maydanoz, zeytinyağı, tuz, süzme yoğurt ve mayonez koyuyoruz. Her şeyi iyice karıştırıp chili ile servis ediyoruz.
Cunda ezmesi nedir?
Cunda ezmesi bazı yerlerde Yunan mezesi olarak da bilinir. Bol peynir, salça, ceviz, baharat, sebze ve zeytinyağı ile hazırlanan bir ezmedir. Bu lezzetli ezmeyi meze olarak yiyebilir veya kahvaltıda ekmeğinize sürebilirsiniz.
Manço mezesi nedir?
Köpoğlu (Bulgarca: Кьопоолу veya Кьополу) veya Köpoğlu’nun mancası (manca veya mancar, Latince çiğnemek; İtalyanca yemek, öğün anlamına gelir) çoğunlukla közlenmiş patlıcan ve sarımsaktan yapılan popüler bir Bulgar ve Türk ezmesi, çeşnisi ve salatasıdır.
Hatay mezeleri nelerdir?
15 Hatay mezesi, hepsi Aşur’dan daha lezzetli. Antakya yöresinden keşkek… Abagannuş Közlenmiş patlıcanla (tercihen) sarımsaklı yoğurt ve biraz yağ ve acı biberle yapılan bir Hatay mezesi. … Çökelek salatası … Haydari. … Humus. … Kısır. Mercimek köftesi.Daha fazla makale…•21 Aralık 2014
Sultan mezesi nedir?
Sultan mezesi kırmızı mercimekle hazırlanan, yapımı çok kolay, çok doyurucu, az malzemeli, yumuşak dokulu ve çok lezzetli bir mezedir. Her yemeğin yanına garnitür olarak kısa sürede hazırlayabileceğiniz nefis bir lezzettir.
Rus mezesi nasıl yapılır?
Rus salatasını yapmak için önce salatalıkları küpler halinde kesiyoruz. Yoğurdu, mayonezi, hazır garnitürü ve doğranmış salatalıkları büyük bir kaseye koyup iyice karıştırın. Hazırladığınız Rus salatasını bir servis kasesine koyun ve servis edin. Afiyet olsun!
Mütebbel meze nasıl yapılır?
Közlenmiş patlıcana sarımsak, limon suyu, tahin, yoğurt ve tuzu ekleyip hepsini güzelce karıştırıyoruz. Servis tabağına alıp tavada tereyağı, zeytinyağı, ceviz ve pul biberi kavurup üzerine döküyoruz. Afiyet olsun şeker 🔥🔥.
Muhammara nasıl yapılır?
Muhammara tarifi nasıl yapılır? Közlenmiş biberleri, cevizleri ve sarımsağı mutfak robotuna koyup üzerine salça, biber salçası, nar ekşisi, kimyon, karabiber, zeytinyağı ve galeta ununu ekleyin. … Rondoyu çalıştırın. … Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz.
Mütebbel meze nasıl yapılır?
Közlenmiş patlıcana sarımsak, limon suyu, tahin, yoğurt ve tuzu ekleyip hepsini güzelce karıştırıyoruz. Servis tabağına alıp tavada tereyağı, zeytinyağı, ceviz ve pul biberi kavurup üzerine döküyoruz. Afiyet olsun şeker 🔥🔥.
Kumpir mezeleri nelerdir?
Fırında patates ve havuç taratoruna koyduğunuzda keyfinizi artıracak 10 tarif. Bol yoğurt ve havuçla lezzetli bir meze tarifi arıyorsanız, bu tarator tarifi tam size göre! … Lutenitsa sosu. … 3. Haydari. … Mor lahana salatası … 5. Rus salatası … Acılı ezme. … 7. Yeşil zeytin salatası … 8. Muhammara.Daha fazla makale…•6 Kas 2022
Hibes nasıl yapılır?
Hibeş nasıl hazırlanır: Tahini, ezilmiş sarımsakları, kimyonu, kırmızı biberi ve tuzu sığ bir kaseye koyun. Karıştırarak limon suyunu azar azar ekleyin ve tahine karıştırın. Boza kıvamında bir karışım yapın. … Hibeş’i servis kasesine koyun ve masaya servis edin.
Sultan mezesi nedir?
Sultan mezesi kırmızı mercimekle hazırlanan, yapımı çok kolay, çok doyurucu, az malzemeli, yumuşak dokulu ve çok lezzetli bir mezedir. Her yemeğin yanına garnitür olarak kısa sürede hazırlayabileceğiniz nefis bir lezzettir.
Tavsiyeli Bağlantılar: Özgülemek Ne Demek Tdk