İçeriğe geç

Trabzon Merkez Ilçe Hangisi

Trabzon merkez ilçenin adı nedir?

Günümüzde Samsun’dan sonra Karadeniz bölgesinin ikinci büyük şehridir. 12 Kasım 2012’de çıkarılan şehir yasasıyla şehir belediyesi olmuş, merkez ilçesi kaldırılıp Ortahisar ilçesi kurulmuştur.

Trabzon’un en büyük ilçesi hangisidir?

Yayımlanan nüfus verilerine göre Trabzon’un en kalabalık ilçesi olan Ortahisar’ın nüfusu 322 bin 702 kişi olurken, Akçaabat ilçesi 129 bin 628 kişiyle bu rakamı takip etti. Öte yandan Yomra ilçesi binde 50,3’lük artış oranıyla dikkat çeken bir diğer ilçe oldu.

Trabzon Ortahisar ilçe mi?

Ortahisar, Trabzon iline bağlı bir ilçe olup, doğusunda Yomra, batısında Akçaabat ve güneyinde Maçka ilçeleriyle çevrilidir.

Trabzon’un en güzel ilçesi neresi?

“Trabzon’un en güzel ilçesi hangisidir?” Bu soruya verilebilecek en güzel cevaplardan biri şüphesiz Uzungöl’dür. Eşsiz doğal güzellikleri, huzurlu atmosferi ve zengin kültürel yapısıyla Uzungöl, yerli ve yabancı turistlerin vazgeçilmez bir adresi haline gelmiştir.

Trabzon merkez ilçe nüfusu kaç?

Merkez ilçenin nüfusu 292.254’tür. Genel nüfus sayımı sonuçlarına göre Trabzon, Samsun’dan sonra Karadeniz bölgesindeki 14 il arasında nüfus bakımından ikinci sırada yer almaktadır. Bölgede toplam 10.000 kişi bulunmaktadır.

Trabzonun hangi ilçeleri laz?

Sürmene, zengin tarihi yapısı ve doğal güzellikleriyle bilinen bir diğer ilçedir ve Laz nüfusunun önemli bir bölümüne ev sahipliği yapmaktadır. Laz kültürünün günlük yaşamda ve geleneksel aktivitelerde hissedilebildiği bir yerdir. Araklı, Laz toplumunun yaşadığı bir diğer Trabzon ilçesidir.

Trabzon’un en büyük köyü neresi?

#Yavuzköy

Akçaabat nerenin ilçesidir?

Akçaabat; Trabzon iline bağlı, Karadeniz’in nadide ve şirin sahil ilçelerinden biridir.

Trabzon’un kaç tane ili var?

Trabzon’un 18 ilçesi bulunmaktadır.

Ortahisar merkezde mi?

Trabzon’un en büyük merkez ilçesi olan Ortahisar aynı zamanda en modern ve en eski yerleşim yerlerinden biridir, her köşesi tarih kokar. Her türlü ayrıcalık mevcuttur.

Ortahisar’ın nüfusu ne kadar?

Kadın nüfusu 415.312, erkek nüfusu ise 409.040’tır. 4.689 km² yüzölçümüne sahip olan Trabzon, km² başına 177 kişi düşerek nüfus yoğunluğu bakımından 81 il arasında 13. sırada yer almaktadır. Şehrin merkez ilçesi Ortahisar’dır (322,4 km²).

Yomra hangi ile bağlı?

Yomra, Trabzon ilinin bir ilçesidir. Doğusunda Arsin, batısında Ortahisar ve güneyinde Gümüşhane merkez ilçesi ile çevrilidir. Nüfus bakımından Trabzon’un dördüncü büyük ilçesidir.

Trabzon hangi ilden ayrıldı?

Rize ve Trabzon’un Ayrılması Rize, 1867’de Osmanlı İmparatorluğu’nun Trabzon Vilayeti’ne bağlı bir kaza iken, 1877’de belediye statüsüne kavuştu. Bu değişiklik, idari yapıyı merkezileştirme çabalarının bir parçası olarak Rize’nin Trabzon’dan ayrılmasını sağladı.

Trabzon’un meşhur yeri neresidir?

Trabzon’un Maçka ilçesi sınırları içerisinde yer alan Sümela Manastırı, Trabzon’un en önemli turistik mekanı olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle yerli ve yabancı turistlerin Trabzon’a en çok ziyaret ettiği rotadır.

Trabzon’un diğer adı nedir?

Trabzon, antik çağlarda “Trapezius, Trapeza” olarak adlandırılıyordu. Batı dillerinde bir ara “Trapezium, Trebizonde” gibi biçimler aldı. Söz konusu kelimelerden biri olan “Trapeza”, Yunancadan gelir ve antik Yunancada “dikdörtgen masa veya masa” anlamına gelir.

Trabzon Yenimahalle hangi ilçeye bağlıdır?

Yenimahalle, OrtahisarYenimahalleLandTürkeiProvinzTrabzonBezirkOrtahisarGeografische RegionSchwarzmeerregion13 weitere Zeilen

Trabzon eski ismi nedir?

Trabzon ismi, Yunan Pontus eyaletinde kullanılan ve “dört köşe” anlamına gelen şehrin orijinal adı olan “Trapezus” kelimesinden gelir. Lazlar şehre Trapuzani, Gürcüler Trapizoni derken, Osmanlılar ve Persler şehre Tara Bozan adını vermişlerdir.

Akçaabat nerenin ilçesidir?

Akçaabat; Trabzon iline bağlı, Karadeniz’in nadide ve şirin sahil ilçelerinden biridir.

Trabzon Boztepe hangi ilçededir?

Boztepe, Trabzon ilinin Ortahisar ilçesine bağlı bir ilçedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Masaj Salonları