İçeriğe geç

Galeri Açmak Için Ne Gerekiyor

Kimler oto galeri açabilir?

Araba galerisi açmak için, normal bir işte olduğu gibi, resmi kurumlarla iletişime geçmeniz gerekir. Gerekli belgeleri toplayıp, bilgi sistemi (İETTS) üzerinden bulunduğunuz yerin ticaret müdürlüğüne teslim etmeniz gerekir. Araç alım satımından sorumlu kişilerden en az birinin mesleki yeterliliğe sahip olması gerekir.

Galeri açma belgesi ne kadar?

Seviye 5 Taşıt Satış Temsilcisi Sınavı için sınav ücreti KDV dahil 600 TL’dir. Sınavı başarıyla geçtikten sonra MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi alabilmek için adayların Mesleki Yeterlilik Kurumu’na belge masrafı olarak ödenecek 150 TL belge ücretini ödemeleri gerekmektedir.

Kaç araba ile galeri açılır?

Açık ve kapalı alanların toplamı en az dört aracın kapladığı alan kadar olmalı; bir aracın kapladığı alanın büyüklüğü otomobil için en az yirmi beş metrekare, motosiklet için en az beş metrekare, diğer araçlar için en az elli metrekare olmalıdır.

Oto galeri belgesi nasıl alınır?

Yetki belgesi almak için, belgelendirme kuruluşlarına başvuruda bulunmak gerekir. Bu, kullanılmış araba satış yetki belgesinin nereden alınacağı sorusunun cevabıdır. Belge almak için, belgelendirme kuruluşlarına çevrimiçi olarak başvurabilirsiniz. Başvurular ayrıca şahsen veya kurye ile de yapılabilir.

Oto galeri ne kadar vergi öder?

4)Otomobil brokerlerinin durumu nedir? Bayiler ve otomobil alım satımında aracılık yapan şirketler, alıp sattıkları başkalarına ait araçlardan elde ettikleri komisyon geliri üzerinden %18 KDV öderler.

Galericiler kaç para kazanır?

Bu grafikteki veriler ne anlama geliyor? Ankete katılan kullanıcıların paylaştığı maaş verilerine göre Galeri Yöneticisi’nin ortalama aylık maaşı 49.900 TL’dir. Galeri Yöneticisi için en düşük ortak maaş 39.900 TL iken en yüksek maaş 152 TL’dir.

Galeri ruhsatı nereden alınır?

Galeri açmak için yetki belgesini nereden alabilirim? Galeri açmak isteyen herkes öncelikle galeri belgesi başvurusunda bulunmalıdır. Kişiler Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na başvurabilirler.

Galericiler arabaları nereden alıyor?

İstanbul için bayiler filolarından araç çekerler. Eğer bir bayiliğiniz varsa 5.000 ila 10.000 araç yatırarak girebilirsiniz. Bazıları normal insanlardan alım satım yaparak geçimini sağlar.

Galericilik belgesi kaç yıl geçerli?

(3) Hak sahipliği belgesi her kuruluş için ayrı ayrı düzenlenir ve devredilemez. (4) Hak sahipliği belgesi beş yıl süreyle geçerlidir.

Galerici yılda kaç araba alıp satabilirim?

Araç sahipleri tarafından birden fazla aracın alım satımı artık ticari işlem olarak kabul ediliyor. Son düzenlemelere göre, işletme ruhsatı olmayan kişilerin yılda en fazla 3 araç satmasına izin veriliyor. 3’ten fazla araç alıp satan herkes vergi ödemekle yükümlüdür.

Oto galeri açarken nelere dikkat edilmeli?

Açtığınız otomobil galerisi, yetki ve mesleki yeterlilik belgesinin yanı sıra bazı fiziksel gereklilikler de talep eder. Özellikle belediyeden çalışma izni ve ruhsat almanız gerekir. Otomobil galerisi olarak seçilen yerin en az 80 metrekare kapalı alana sahip olması gerekir. Araçlar yapısal çekme yolları olan caddeye yerleştirilmemelidir.

Galeri sıfır araç satabilir mi?

Kullanılmış otomobil pazarında önemli değişiklikler yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemeler, her galerinin tabela asarak araç satamayacağı ve uygunluk kanıtı olmayan kişilerin reklam vermesine bile izin verilmeyeceği anlamına geliyor.

Galericilik sınavı ne zaman?

Emlak Seviye 5 ve Galeri Yönetimi Seviye 5 sınavları 26-27 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

Galeri yetki belgesi olmazsa ne olur?

31 Ağustos

Oto galeri vergi levhası nasıl alınır?

Vergi sertifikası almak için kullanıcı oturum açma alanındaki bilgilerinizin bulunduğu sayfaya gidin. “İstekler” sekmesine tıklayın. Açılan penceredeki seçeneklerde “Vergi sertifikası oluştur” seçeneğine tıklayın.

Yetki belgesi olmayan galericiler satış yapabilir mi?

Araç satışına ilişkin yeni düzenleme resmi gazetede yer aldı: Yetki belgesi olmayan hiç kimse satış yapamayacak.

Galericilik belgesi kimler alabilir?

Bayi Sertifikası (MYK Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Seviye 5 veya Seviye 4) için uygunluğunuzu kanıtlamalısınız. Gallerist MYK Sertifikası Seviye 5 için lise diplomasına sahip olmanız ve Ağustos 2020 veya daha önceki tarihli bir vergi sertifikanız olması gerekir.

Oto galeri açmak için hangi bölüm okunmalı?

Otomotiv Mühendisliği bölümü, öğrencilere taşıtlarla ilgili geniş bir yelpazede bilgi sağlar ve otomotiv sektöründe başarılı bir kariyer yapmalarını sağlar.

Oto galeri açmak için lise mezunu olmak şart mı?

1 Eylül 2020 tarihinden itibaren Motorlu Kara Taşıtları Ticaret Memuru Seviye 5 Mesleki Yeterlilik Sınavı’na başvuran adayların en azından lise diplomasına sahip olması gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Masaj Salonları