İçeriğe geç

Hangi Durumda Araç Muayeneden Geçmez

Tüvtürk araç ağır kusurlar nelerdir?

Fren ve görsel muayene sonucuna göre ciddi arızalar şunlardır: ABS sistemi çalışmıyor, el freni çalışmıyor, fren diskleri ve balataları aşınma sınırına ulaşmış, yağ kaçağı var, frenler çalışmıyor, fren disklerinde ve balatalarında çatlaklar var, sağ ve sol tekerlekler arasında fren farkı %30 veya daha fazla.

Araç muayenesinden neler geçmez?

Araç muayene sürecine neler dahil değildir? Fren sistemi kontrolü, direksiyon, direksiyon sistemlerinin kontrolü, reflektörler, aydınlatma sistemi, jant ve lastiklerin kontrolü, şasi bağlantıları..

Arabada çürük varsa muayeneden geçer mi?

Araçlar, arızalı frenler, eksik veya çalışmayan emniyet kemerleri, çatlak ön camlar, arızalı silecek suyu pompaları, elektrikli parçalar ve ısıtma sistemlerindeki arızalar, şasi ve gövde çürümesi gibi nedenlerle “güvenli olmayan” veya “ciddi şekilde arızalı” kabul edilerek muayeneden geçemeyebilir.

Araç muayene hafif kusurlar neler 2024?

Araç muayenesinde küçük kusur olarak kabul edilen durumlar listesinden şunlar göze çarpmaktadır: fren telleri yeterince sabitlenmemiş, ağır strese maruz kalmış, hasarlı, kurumuş, sürtünmeden aşınmış veya gövdesi çatlamış30 Ara. 2021

Stepne olmaması ağır kusur mu?

Peki aracı vizeye götürürken stepne takmamak ciddi bir hata mıdır? Tüvtürk stepne lastiğinde ufak veya ciddi bir kusur var mıdır? Cevabımız evettir. Araç muayenesinde stepne takmak zorunludur. Stepne takmazsanız ciddi bir hata sayılır ve tekrar vize gerekir.

Yağ kaçağı ağır kusur mudur?

1Fren ve görsel incelemeler sırasında ciddi kusurlar olarak sınıflandırıldı: Yağ sızıntısı. Frenler çalışmıyor4 Aralık 2020

Silecek suyu atmaması ağır kusur mu?

Ön camların onaylı olmaması, aracın sol dikiz aynasının olmaması, ön cam sileceklerinin olmaması veya arızalı olması, ön cam yıkama sisteminin su püskürtme sistemlerinde arıza olması gibi durumlar ciddi arıza olarak değerlendirilmektedir.

Klima ağır kusur mu?

Sorunla ilgili VE sağlanan bilgiler; Söz konusu araçların Tüvtürk muayenelerinden büyük arızalardan ziyade küçük arızalarla geçme olasılığının daha yüksek olduğu düşünülmüştür. Başka bir deyişle, kamyonlara sonradan takılan klima sistemleri araçlardaki küçük arızalar olarak kabul edilmektedir.

TÜVTÜRK araç muayenede nelere bakılır?

TÜVTÜRK araç muayenesinde neler kontrol edilir?1 Araç tanıtımı Araç muayenesinde neler kontrol edilir sorusunun ilk cevabı araç tanıtımıdır. … 2Fren sistemi. … 3Direksiyon sistemi. … 4Görme fonksiyonları. … 5Elektrik donanımı … 6Akslar, lastikler ve süspansiyon sistemi. … 7Şasi bağlantıları … 8Zorunlu donanım.Daha fazla makale…•20.08.2024

Araç altına pütür muayeneden geçer mi?

Araç altı muayenesinden geçer mi? Aracın altına yabancı cisim konulması muayeneden geçmesine engel değildir.

Ayna sinyali ağır kusur mu?

Yan ayna sinyal lambaları, çamurluk sinyalleri olarak da adlandırılır, araç muayenesi sırasında “büyük kusur” olarak kabul edilir. Bu, bu ışıklar arızalıysa aracın muayeneden geçemeyeceği anlamına gelir.

Araç tavan kliması muayeneden geçer mi?

Tavan tipi klimalar artık küçük kusurlarla bile muayeneden geçebiliyor.

Muayenede neler ağır kusur?

CİDDİ ARIZALAR: YAKIT SİSTEMİ Yakıt/gaz hatları ve gaz deposuyla ilgili arızalar ve hasarlar Egzoz sistemindeki hasarlar ve arızalar Yağ sızıntıları

Trafik seti yok muayeneden geçer mi?

Araç muayenesinde ilk yardım çantası yoksa bu “küçük kusur”tur. Yangın söndürücü ve reflektörün olmaması da “küçük kusur”tur. Ancak, ilk yardım çantasının araç için olmazsa olmaz olduğu unutulmamalıdır.

Lastik ağır kusur mu?

Lastik desenindeki farklılıklar “büyük kusur” değildir. Lastiklerin durumu kontrol edilir; lastikler aşınmış, patlamış veya araç güvenliğini tehlikeye atacak şekilde hasar görmüşse “büyük kusur” olarak bir muayene raporu tutulur.

Yangın tüpü olmaması ağır kusur mu?

Araç muayenesi sırasında ilk yardım çantası yoksa bu “küçük kusur”tur. Yangın söndürücü ve reflektörün olmaması da “küçük kusur”tur.

Araçta hafif kusurlar nelerdir?

Araç muayenesinde dikkate alınan ufak kusurlar şunlardır: Daimi fren güçlendiricisi.

Muayenede ağır kusur çıkarsa ne olur?

Bir aracın ciddi şekilde arızalı olduğu düşünülüyorsa, onarılması gerektiği anlamına gelir. Bu muayene işlemleri TÜVTÜRK noktalarında yapılır. Muayene sırasında ciddi arızalar bulunursa, araç muayeneden geçemeyebilir. Araç muayenesi sırasında bulunan ciddi arızaların onay alabilmek için onarılması gerekir.

Hangi lastikler muayeneden geçmez?

Aracınızda eksik sayıda lastik varsa, muayeneden kesinlikle geçemezsiniz. Lastiklerin dış yüzeyi ve çerçevesi de önemlidir. Lastiklerin dış yüzeyinde ciddi aşınma varsa, muayeneden kesinlikle geçemezsiniz. Lastiklerde tehlikeli derecede büyük çatlaklar ve kesikler olsa bile, muayeneden geçemezsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir