İçeriğe geç

Görevlerini Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir

Görevlerinin eş anlamlısı nedir?

‘Görev’ kelimesi bir kişinin işi veya resmi bir görev olarak tanımlanıyorsa, eşanlamlısı ‘görev’dir. Görev kelimesinin iki farklı anlamı vardır. Bu iki anlamın farklı eşanlamlıları vardır. İşlev, fonksiyon ve görev kelimeleri görev kelimesinin eşanlamlıları olarak bilinir.

Görevin eş anlamlısı vazife midir?

Türk Dil Kurumu’na göre görev kelimesinin eş anlamlısı “görev” olarak tanımlanmaktadır.

Eş anlamlısı nedir?

Eş anlamlı, eşanlamlı, alternatif veya eşanlamlı; farklı yazılışlarına rağmen aynı veya çok yakın anlamı olan kelimeler.

Görevin zıt anlamlısı nedir?

“Duty” kelimesinin zıt anlamlıları olan kelimeler “Duty” kelimesinin zıt anlamlıları olan kelimeler genellikle meraktan aranır. Duty kelimesinin zıt anlamlısı yoktur. Bu nedenle, duty kelimesi için zıt anlamlısı olan bir kelime yoktur.

Görevin eş anlamlısı nedir 3. sınıf?

Görev kelimesinin eş anlamlıları görev, fonksiyon, misyon ve fonksiyondur.

Yürek eş anlamlısı nedir?

Kalp, “kalp, hayatın merkezi sayılan organ, duygu ve hislerin merkezi olan kalp, orta, bir şeyin merkezi, kalp hastalığı, aşk, gönül” olarak tanımlanmaktadır.

Vazife eş anlamlı ne?

Türk Dil Kurumu’na göre “görev” kelimesinin eş anlamlıları vardır. Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre “görev” kelimesinin eş anlamlısı “görev”dir. Bir diğer eş anlamlısı ise görevdir.

Görev sözcüğü türemiş mi?

Görev – Nisanyan Sözlüğü. Yeni Türkçe eki +Av ile Türk-Türk fiil işinden türetilmiştir. Daha fazla bilgi için bkz. Kıpçak ve Çağataycada bulunan türetme eki +Av, Türk Türkçesinde +Ağ’a karşılık gelir ve dil devriminden önce Türk Türkçesinde benzeri görülmemişti.

Görev nedir TDK?

Görev, TDK’da bir nesne veya kişinin yaptığı iş ve işlev olarak tanımlanmaktadır.

5.sınıf eş anlam nedir?

Yazılışı ve telaffuzu farklı olan ancak anlamı aynı olan kelimelere eş anlamlı denir. Bu tür kelimeler birbirlerinin yerine geçebilir. Bir cümlede eş anlamlı kelimeler değiştirildiğinde cümlenin anlamında bir değişiklik veya bozulma olmaz.

4.sınıf eş anlamlı kelimeler nelerdir?

Anlamları aynı ama yazılışları farklı olan kelimelere eş anlamlı denir. Kelimelerin eş anlamlısı olup olmadığı cümlelerde kullanımlarından anlaşılabilir. Eş anlamlı olarak da adlandırılan bu kelimelerin sayısı iki veya daha fazla olabilir.

Eş anlam nedir 5 örnek?

Eş anlamlılar birbirinin yerine kullanılabilir ve dilimizde birçok eş anlamlı vardır. Eş anlamlı kelimelere örnekler: head-head, number-of-pieces, value-value, white-white gibi kelimeler kullanılabilir.

Zit anlam nedir?

ZIT ANLAMLI (KARŞIT) ANLAMLI Kelimelerin tam tersi olan anlamlara zıt anlamlı kelimeler denir. Başka bir deyişle, bunlara zıt anlamlı kelimeler de diyebiliriz.

Rakibin zıt anlamlısı nedir?

Düşmanın zıt anlamlısı müttefiktir.26 Mayıs 2021Düşman kelimesinin zıt anlamlısı müttefiktir.

Sorumluluk zıt anlamlısı nedir?

sorumlu değil, hesap verebilir değil, hesap verebilir değil, hesap verebilir değil.

Görev nedir TDK?

Görev, TDK’da bir nesne veya kişinin yaptığı iş ve işlev olarak tanımlanmaktadır.

Tarafsız kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Günlük dilde, kararsızlık, çekimserlik, eylemsizlik ve tepkisizlik gibi kelimelerin yerine de kullanılır. Bir anlamda tarafsızlık, karşıt görüşler de dahil olmak üzere gerçeği bildirmek ve nesnel olmak anlamına da gelebilir.

Sorumlu kelimesinin eş anlamı nedir?

İster sözlü ister yazılı olsun, sorumluluk kelimesi hesap verebilirlik kelimesiyle tamamen tutarlıdır. Türk Dil Kurumu’na göre sorumluluğun eş anlamlısı “hesap verebilirlik” olarak tanımlanmıştır.

Evin eş anlamlısı nedir?

Ev kelimesinin eş anlamlıları “mesken”, “yerleşim yeri”, “apartman”, “konak”, “yaşanacak yer” gibi kelimelerdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir