İçeriğe geç

Ankaranın Doğusu Nasıl Yazılır

Ankara’nın kelimesi nasıl yazılır?

ANKARA KELİMESİNİN ANLAMI Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılmalı ve türemiş eki ayrı yazılmamalıdır. Bu kelime sıklıkla Ankara olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Ankara şeklinde olmalıdır.

Ankara’da yazarken da ayrı mı?

“Varlık” eki, eklendiği sözcüğün yanına yazılır: deveye kulak (deve-de), yolda kalmak (on the road), ayakta durmak (standing), işte çalışmak (work-te), vb. Bu makale 10 Şubat 2019’da yayınlanmıştır.

Yer yön ne zaman büyük yazılır?

– Yer, yön, mevki, bölge belirten sözcükler, birlikte kullanıldıkları özel adlardan ayrı yazılır ve büyük harfle başlar: Doğu Karadeniz, İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Batı Trakya, Güney Afrika…

Doğudan batıya nasıl yazılır?

Dünya, güneş ve ay kelimeleri gezegen ve yıldız anlamı dışında kullanıldığında küçük harfle başlar. Doğu ve batı kelimeleri yönleri belirttiğinde küçük harfle yazılır: Bursa’nın doğusu. Bu kelimeler düşüncelere, yaşam tarzlarına, politikalara vb. atıfta bulunur. Anlamlar ilettiğinde büyük harfle yazılır: batı medeniyeti, doğu mistisizmi vb.

Ankara’nın doğusunda nasıl yazılır?

12. Düşünce, yaşam biçimi, siyaset vb. Anlam ifade ederken “Doğu” ve “Batı” kelimelerinin baş harfleri büyük yazılır: Batı medeniyeti, Doğu mistisizmi vb. NOT: Bu kelimeler yön belirtirken küçük harfle yazılır: Bursa’nın doğusu, Ankara’nın batısı vb.

Ankara’nın kısaltması nasıl yazılır?

Özel isimlerin kısaltmaları büyük harfle başlar: Ist. [İstanbul], Ank. [Ankara], Alm.

Ankara’daki mi Ankara’daki mi?

Varlık anlamını ekleyen -da eki ayrı yazılır. -ki eki kelimeden çıkarılırsa cümlenin ve kelimenin anlamı bozulacağından bitişik olmalıdır. Bu kelime sıklıkla “Ankaradakiler” veya “Ankara’da kiler” olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Ankara’daki gibi olmalıdır.

Ankaralı derken nasıl yazılır?

TDK’ya göre Ankaralı kelimesinin doğru yazımı “Ankaralı”dır. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.

Den eki nasıl yazılır?

Küçük harflerle kısaltmalar eklendiğinde, kelimenin telaffuzu esas alınır: cm, kg, mm… Büyük harflerle kısaltmalar eklendiğinde, kısaltmanın son harfinin telaffuzu esas alınır: BDT’ye, TDK’den, THY’de, TRT von, TL…

Anadolunun doğusu nasıl yazılır?

“Doğu Anadolu” denildiğinde yön adı büyük harfle, “Doğu Anadolu” ise küçük harfle yazılır.

Orta doğu nasıl yazılır?

Yer adlarında kullanılan batı, doğu, güney, kuzey, güneybatı, güneydoğu, kuzeybatı, kuzeydoğu, alt, üst, orta, iç, yakın ve uzak sözcükleri ayrı ayrı yazılmıştır: Batı Trakya, Doğu Anadolu, Güney Kutbu, Kuzey Amerika, Güneydoğu Anadolu, Aşağı Ayrancı, Yukarı Ayrancı, Orta Anadolu, Orta Asya, Orta Doğu, İç Asya, Orta Anadolu, …

Yakın doğu nasıl yazılır?

Yer adlarında yön ve yakınlık belirten sözcükler ayrı ayrı yazılır: Batı Anadolu, Orta Asya, Orta Anadolu, Güneybatı Avrupa, Ortadoğu, Yukarı Fırat, Aşağı Mezopotamya.

Önayak nasıl yazılır?

Önayak kelimesi birleşik bir isim olduğundan ayrı ayrı değil yan yana yazılmalıdır.

Ara yönler nasıl yazılır büyük mü?

Ara ifadeler yan yana verilmiştir. Sonrasında küçük harfle, sona erdiğinde ise büyük harfle yazılır, çünkü bu bir takma addır.

Yirmibirinci nasıl yazılır?

Tabelle der Grundzahlen und OrdnungszahlenSymbolZahlOrdnung21einundzwanzigeinundzwanzigeinundzwanzig22zweiundzwanzigzweiundzwanzig23dreiundzwanzigdreiundzwanzig24vierundzwanzigvierundzwanzig89 weitere Zeilen

Ankara’nın Çankaya ilçesi nasıl yazılır?

14. Yer adları (kıta, bölge, il, ilçe, köy, ilçe vb.) büyük harfle başlar: Afrika, Asya; Güneydoğu Anadolu, Orta Anadolu; İstanbul, Taşkent; Turgutlu, Ürgüp; Akçaköy, Çayırbağı; Bahçelievler, Kızılay, Sarıyer vb.

Ankaralının nasıl yazılır?

ANKARALILAR KELİMESİNİN ANLAMI Bu kelime sıklıkla “Ankaralilar” veya “Ankaralilar” olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Ankara halkının ruhuna uygun olmalıdır.

Osmanlı’nın nasıl yazılır?

OSMANLI KELİMESİNİN ANLAMI XIII. Bu, 19. yüzyılda Osman Gazi tarafından Anadolu’da kurulan ve I. Dünya Savaşı’ndan sonra dağılan büyük Türk İmparatorluğu’nun üyelerini ifade eder. Bu kelime sıklıkla Osmanlılar, Osmanlılar olarak yanlış yazılır. Doğru kullanım “Osmanlılar” olmalıdır.

Özel isimlere gelen hangi ekler ayrılmaz?

UYARI: Türemiş ekler, çokluk ekleri ve bundan sonraki ekler kesme işareti ile ayrılmaz: Türklük, Türkleşme, Türkçü, Türkçülük, Türk, Müslüman, Hristiyanlık, Avrupalı, Avrupalılaşma, Aydınlı, Konyalı, Bursalı, Ahmetler, Mehmetler, Yakup Kadriler, Türkler, Türklük, Türkleşme, Türk…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Masaj Salonları